Schilderenopnummers.com logo
Son Blog Banner Wat Heb Je Nodig

Wat heb je nodig voor schilderen op nummer?

Schilderen op nummer is ontzettend leuk om te doen maar vooral erg verslavend. Wat heb je nodig om te beginnen met schilder op nummer? En hoe werkt schilder op nummer nou eigenlijk? Als je nog nooit eerder met schilder op nummer doeken hebt gewerkt, dan zijn al deze vragen begrijpelijk. Daarom leggen wij met alle plezier aan je uit hoe schilder op nummer precies in elkaar steekt. Zo kan iedereen in no time aan de slag met zijn of haar nieuwe verslavende project!

Benodigdheden Schilder op nummer

Schilder op nummer is eenvoudig. Bij elke order van Webshop-outlet.nl of Schilderenopnummers.com ontvang je een complete schilder set. Je ontvangt een voorgedrukt canvasdoek met lege vakjes met nummertjes erin verwerkt. Daarnaast zit in het pakket de benodigde verf, genummerd op kleur. Mengen is niet nodig! Verder bevat het pakket standaard 3 penselen, een handleiding en een klein voorbeeldje van het eindresultaat. Helemaal compleet om direct te starten!

Hoe werkt schilder op nummer?

Het principe van schilder op nummer is heel simpel, je kleurt elk vakje met de kleur die erin vermeldt staat. De kleurnummer staat ook op het verfbakje geplakt. Hierdoor is vergissen in kleur bijna onmogelijk. Hoe meer je hebt ingekleurd met verf, hoe meer het op een echt schilderij begint te lijken. Er zijn meerdere moeilijkheidsgraden, je kunt het jezelf zo moeilijk maken als jezelf wilt. Ook al heb je nog nooit een kwast in de handen gehad, je zult verbaasd zijn van jouw eigen resultaat!

Schilderen op nummers stap-voor-stap

Het schilderen op nummers uitdaging begint met het bestellen van een schilder op nummer pakket. Kies jouw gewenste afbeelding uit in onze webshop en bestel. Bij ons duurt een levering vaak maximaal 2 werkdagen. Echter 95% van onze klanten ontvangt de order de volgende dag al in huis.

Stap 1. Controleer jouw binnengekomen order.

Zit alles erbij dat je hebt besteld? Bij elk schilder op nummer pakket zitten:
– Canvasdoek
– Penselen
– Verf
– Handleiding
– Voorbeeldplaatje van eindresultaat

Stap 2. Kies een geschikte plek om te schilderen.

Zoek een plek waar voldoende licht is en waar je de ruimte hebt om jouw project te starten. Zit je niet teveel voorovergebogen en heb je een goede ondersteuning in de rug? Voorkom rug- en nekklachten. Schilderen op nummer is een langdurig proces en je wilt geen klachten krijgen door een slechte lichaamshouding. 

Stap 3. Zorg dat de ruimte vrij is van niet essentiële attributen.

Met schilder op nummer ben je vaak zo geconcentreerd bezig dat een kop koffie of potje verf zo om ligt. Het zou zonde zijn als dat jouw project verpest. Zorg voor een schone ondergrond zodat er niets kan doorlekken. Wel essentiële attributen zijn:
– Glas water voor het schoonmaken van penselen
– Papieren doekjes voor het afvegen van verf

Stap 4. Maak een foto van jouw project.

Neem foto’s van jouw project, dat is niet alleen leuk, maar ook enorm handig. Stel je verslapt in jouw concentratie en je morst per ongeluk verf. Dan weet je ongeveer waar je overheen moet schilderen. Ook kun je een foto inzoomen als je een nummer niet goed kan lezen, hierdoor heb je geen vergrootglas nodig hebt. Daarnaast is het leuk om door middel van foto’s het verloop van jouw project te kunnen laten zien. Deze foto’s kun je via onze Facebookgroep delen met andere Schilderen op nummers liefhebbers.

Stap 5. Schilder op nummer waar te starten?

Je kunt er voor kiezen om van boven naar onderen te werken. Dat voorkomt ook dat je hele arm onder het verf zit en maakt alles erg overzichtelijk. Start met de achtergrond en werk naar voren met de kleinere details. Wanneer je begint met de grotere vlakken zie je ook sneller resultaat en dat motiveert om door te blijven gaan.

Stap 6. Starten maar met schilderen op nummer.

Maak het eerste verfpotje open met jouw gewenste nummer en probeer de eerste vakjes in te schilderen binnen de lijntjes. Gebruik voor de kleinere vakjes alleen het puntje van jouw penseel om zo nauwkeurig mogelijk te werken. De eerste stap is nu gezet. Probeer zoveel mogelijk vakjes met hetzelfde nummer te schilderen.

Stap 7. Klaar met een kleur maak jouw penseel goed schoon.

Wanneer je klaar bent en je maakt jouw penseel goed schoon dan kun je lang plezier beleven aan de meegeleverde penselen. Laat de verf niet uitdrogen op een penseel want dan kun je jouw penseel wel weggooien. Om de penselen vochtig en schoon te houden, is het belangrijk deze steeds opnieuw in het water te dompelen en het eventuele overschot aan verf weg te halen met papier. Elke keer als je van kleur of nummer wisselt, is het belangrijk om het penseel goed schoon te maken! 

Stap 8. Ga door tot het einde!

Vul alle vakjes met de juiste kleur en maak jouw project af. Op het eindresultaat mag je trots zijn. Schilderen op nummer vraagt concentratie en doorzettingsvermogen. Jouw eindresultaten mag je altijd met ons delen. Wij worden altijd blij als we eindresultaten van onze klanten ontvangen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.