Schilderenopnummers.com logo
Son Blog Banner Ontspannende Hobby

Ontspannende Hobby’s – Voor in en om huis

Verveel jij je wel eens thuis? En wil je graag wat leuks doen in plaats van die saaie huishoudtaken waar je altijd wel mee aan de slag kan? Ga eens lekker creatief aan de slag en probeer één van de onderstaande hobby’s uit. Ze zijn heerlijk ontspannend en geven altijd een leuk resultaat!

1. Probeer eens Schilderen op Nummers

Misschien ken je dit fenomeen, ook wel bekend als paint by numbers, nog wel van vroeger. Grote kans dat je het toen al wel eens hebt gedaan. En weet je dat het tegenwoordig weer enorm populair is, maar nu onder volwassen?! Heerlijk ontspannen een echt kunstwerk maken, dat is schilderen op nummers.

Je hoeft geen kunstenaar te zijn om toch een heel mooi eindresultaat te behalen. Het doek is opgedeeld in allemaal vakjes met nummertjes. Voor elk nummer is een potje met verf toegevoegd. Je hoeft dus geen kleuren te mengen en weet precies waar je welke kleur moet schilderen. Hierdoor is schilderen op nummers zeer ontspannen om te doen. Gewoon de nummers volgen en er komt een prachtig eindresultaat.

Bekijk hier ons assortiment en kies je favoriet. Trouwens een kleine waarschuwing! Als je eenmaal begint met deze hobby, kom je er nooit meer vanaf. Het is namelijk super verslavend!

Drawing 6150163 1920 5.jpg
2. Leer fotograferen

We maken tegenwoordig de één na de andere foto en hoe leuk is het dan om hier wat meer verstand van te hebben? Fotograferen is namelijk veel meer dan alleen op een knopje drukken zodat de foto wordt gemaakt. Zo heb je bijvoorbeeld te maken met het licht, de compositie en scherpte-diepte. Juist deze begrippen zorgen ervoor dat je creatief aan de slag kan met fotograferen.

Fotograferen is tegenwoordig zeer toegankelijk. Dit komt doordat zowat elke mobiele telefoon een camera heeft. Deze camera’s worden ook steeds beter en hebben steeds meer opties. Je hoeft dus niet meer persee een spiegelreflex camera te hebben om een leuke fotografie workshop te volgen. Zo zijn er tegenwoordig ook heel veel workshops speciaal voor mobiele telefoons.

Heb jij toevallig een Iphone en wil jij betere foto’s maken voor je Instagram account? Wij hebben hier een hele leuke fotografie workshop voor in ons assortiment. Ga aan de slag en ontdek een nieuwe hobby waar je al je creativiteit in kwijt kan.  

3. Ga met diamond painting aan de slag.

Naast schilderen op nummer is ook diamond painting een zeer populaire hobby. Ook diamond painting zorgt ervoor dat je je hoofd even helemaal leeg kunt maken. Na een drukke werkdag even lekker aan de slag en ontspannen. Het is de ideale hobby tegen stress & angst. Doordat je zo geconcentreerd met je diamandjes aan de slag bent, heb je gewoon geen tijd en ruimte om over wat anders na te denken. Heerlijk!

Naast dat je van diamond painting heerlijk ontspannen wordt, is het ook heel erg goed voor je motorische vaardigheden. Het creëren van een daimond painting is niet enorm ingewikkeld, maar wel uitdagend genoeg om een blijvende focus en handvaardigheid te vereisen. Zowel voor jong of oud is het een hele goede oefening om je fijne motoriek te trainen en te behouden.

Bekijk hier ons assortiment en ontspan!


4. Pak weer eens een puzzel

Puzzelen bestaat al heel erg lang en ze zijn er in alle vormen en maten. Platte puzzels, 3d puzzels, puzzels met kleur, puzzels zonder kleur, puzzels van 10 stukjes of puzzels van 5000 stukjes. Er is een heel groot assortiment waar je uit kan kiezen en een heerlijke hobby om mee te ontspannen.

Het is een hobby die je alleen kan doen, maar ook heel goed met zijn tweeën of het hele gezin. Met zijn allen om de keukentafel heen en met elkaar die grote puzzel maken. Een mooie manier voor het versterken van de relaties onderling. Lekker bezig zijn en ondertussen is er ruimte om te kletsen. Vaak komen er dan gesprekken naar boven die je zonder een activiteit erbij niet had gehad.

Zie jij deze hobby wel zitten? Wij hebben puzzels zonder kleur in het assortiment. Eerst puzzelen en dan inkleuren! Durf jij de uitdaging aan? Bekijk ze hier!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *