Schilderenopnummers.com logo
Son Blog Banner Schilder Op Nummer Tips

Schilder op Nummer – Tips voor beginners

Waarom is een schilder op nummer project nou zo fijn om te doen? Het is ontspannend, het geeft je een heel mooi eindresultaat en je kunt creatief bezig zijn, zonder dat het stress geeft. Creatief aan de slag gaan, kan namelijk nog wel eens een beetje stressvol zijn. Je wil wat maken, maar weet niet precies wat. En hoe begin je dan precies? Schilder op nummer is hiervoor de ideale oplossing. Je weet namelijk al wat het eindresultaat gaat zijn en je weet hoe dit gaat bereiken. Je kunt dus lekker bezig gaan met schilderen en je hoofd leegmaken.

Ga jij voor het eerst aan de slag met schilder op nummer? Lees bijgaande tips goed door zodat je weet wat je moet doen. Met de juiste tips is schilder op nummer namelijk een heerlijke hobby. Creatief zonder stress!

1. Begin niet te moeilijk

Wanneer je voor het eerst aan de slag gaat met schilder op nummer wil je natuurlijk graag een doek maken die je mooi vindt. Echter moet je goed kijken naar welk niveau het doek heeft. Wanneer je met een te moeilijk doek begint, kan er alleen maar frustratie ontstaan en dit is natuurlijk niet het geval. Op onze website geven we per schilder op nummer schilderij aan in wat voor moeilijkheidsgraad het schilderij hoort. Wat deze categorieën inhouden kun je lezen in de bijgaande blog.

Son Moeilijkheidsgraad 3
2. Vouwlijnen uit het doek halen

Wanneer je een goed schilderij hebt uitgekozen om mee te beginnen en deze in huis hebt, kun je aan de slag. De eerste stap begint met het strijken van het doek, zodat de vouwen eruit gaan. Leg het doek tussen twee theedoeken in het strijk het schilder op nummer doek op een lage temperatuur.

3. Zorg voor een goede werkplek en houding

Zorg voor een tafel op de goede hoogte en een goede bureaustoel of een andere stoel waar je goed op kan zitten. Je wil namelijk geen last krijgen van je nek en schouders. Daarom is het ook belangrijk om tussendoor zo nu en dan wat rek en strek oefeningen te doen. Draai eens even met je schouders, rek je nek even naar links en rechts en draai zo nu en dan even met je polsen. Dit zodat je plezier houdt tijden het schilder op nummer project.

Rekoefeningen Nek
Rekoefeningen Pols
Rekoefeningen Rug
Rekoefeningen Schouders
4. Schilder 1 kleur tegelijk

Hierdoor houd je goed overzicht en de verf kan langer mee. Wanneer je alle potjes opent, wordt de kans op uitdroging van de verf groter. Zuurstof bij de verf zorgt er namelijk voor dat de verf uiteindelijk uitdroogt. Sluit alle potjes na het verven daarom ook altijd weer goed af.

5. Verander je van kleur of ben je klaar met schilderen?

Neem je even pauze, ga je wisselen van kleur of ben je klaar voor vandaag met je schilder op nummer project? Maak je penselen altijd goed schoon! Penselen zijn zeer kwetsbaar en dus is het belangrijk om ze altijd goed schoon te maken. Zodra een penseel beschadigd is, kan dit namelijk invloed hebben op het resultaat van je schilder op nummer project. Dit zou natuurlijk zonde zijn. In de bijgaande blog wordt uitgebreid beschreven hoe je je penselen het beste verzorgt.

6. Neem de tijd

Een schilder op nummer project kost tijd en is een kwestie van geduld. Zo ben je zomaar 25 tot 40 uren bezig voordat je het doek klaar hebt. Daarbij is het tussendoor ook belangrijk om de lagen te laten drogen. Heb je 1 kleur klaar, laat hem dan goed drogen, voordat je met de volgende begint. Je wil namelijk niet dat het gaat vlekken. Het laten drogen geeft jou de tijd voor wat ontspanning tussendoor. Tijd om een lekker kopje thee te zetten, doe een paar rek en strek oefeningen of gooi er tussen door even een wasje in.

7. Klaar met je project?

Ben je klaar met je schilder op nummer project dan mag je best trots zijn op je zelf! Het vergt namelijk best wel doorzettingsvermogen om hem af te maken. Het is daarom ook leuk om je prestatie ergens ten toon te stellen. Er zijn verschillende manieren om je schilderij op te hangen. In een speciale blog hierover kun je lezen welke opties er zijn.

Wil je nog meer tips en tricks lezen? Wordt dan lid van onze Facebook groep en deel je vragen en resultaten met allemaal liefhebbers van schilder op nummer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.