Schilderenopnummers.com logo
Son Blog Banners Puzzelen

Puzzelen – Terug van weggeweest

De laatste jaren is puzzelen weer terug van weggeweest. Tegenwoordig is het weer hip en happening. Heb jij nog nooit eerder gepuzzeld? Probeer het dan binnenkort een keertje uit. Net zoals Schilderen op nummers en Diamond Painting is puzzelen een zeer rustgevende hobby waar je blij van wordt. Met ieder puzzelstukje dat je legt, wordt je beloont met een shotje endorfine. Een heerlijk gevoel! Het is dus goed tegen stress, maar wist je dat het ook goed is voor je hersenen en dat het een leuke sociale hobby kan zijn?

Goed voor de hersenen

Wist je dat ook puzzelen een hobby is die zeer goede invloed heeft op je hersenenen? Er wordt een groot beroep gedaan op je visuele vaardigheid. Je moet namelijk enorm goed kijken met je ogen. Plus daarnaast wordt er een enorm veel gevraagd van je geheugen. Je moet goed onthouden welke kleuren, vormen, poppetjes of andere herkenbare dingen die je tegenkomt. Dit zodat als je door de puzzelbak heen zoekt je de juiste puzzelstukjes eruit weet te vissen. Past het stukje nou daar of daar? Je bent letterlijk je hersenen aan het trainen. Belangrijk hierbij is wel dat de puzzel uit genoeg stukjes bestaat. Er moet namelijk wel een echte uitdaging zijn, zodat je echt moet nadenken.

Doordat je alleen maar bezig bent met het zoeken van puzzelstukjes en waar de puzzelstukjes neergelegd moeten worden, wordt je totaal afgeleid van al je zorgen. Hierdoor is puzzelen de ideale hobby tegen stress. Het lost je problemen niet op, maar zorgt er wel voor dat je er even niet aan denkt en ontspand. In tijden van stress is dit zeer belangrijk.

Sociale hobby

Puzzelen is niet een hobby die je perse alleen hoeft te doen. Het is juist een zeer geschikte hobby om met meerdere personen tegelijk te doen. Heb jij het bijvoorbeeld al eens met je gezin gedaan? Lekker samen rond de tafel puzzelstukjes zoeken en ondertussen lekker met elkaar kletsen. Juist op dit soort momenten kunnen er hele leuke gesprekken naar voren komen. Het is namelijk veel makkelijker om een gesprek te starten tijdens een bezigheid. In deze digitale tijdperk zijn dit soort momenten zeer van belang, aangezien we allemaal veel achter onze tablets, telefoons of de televisie zitten.

Onze collectie

Puzzelen is hip en leuk maar 3D puzzelen is nog veel leuker. Ben jij een echte voetbalfan? Wij hebben diverse 3D foam puzzels van diverse stadions in onze collectie. Ben je meer van het gewone puzzelen, maar wel op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging? Sinds kort hebben we puzzels in het assortiment met alleen wit en zwart. 500 puzzelstukjes lijkt weinig, maar het is moeilijker dan je denkt. Nadat je de puzzel in elkaar hebt, kun je de puzzel inkleuren. Je kunt hem daarna nogmaals puzzelen, maar dan met kleur. Dubbel zo veel plezier dus!

Schermafbeelding 2021 05 03 Om 12.30.06
Puzzel Uil

Puzzeltips

  1. Maak een stappenplan voordat je start
  • Begin bijvoorbeeld met het sorteren van de randen.
  • Kies dan bepaalde objecten of kleuren uit die je gaat zoeken en sorteren.

2. De handigste puzzelvolgorde

  • Begin met de randen van de puzzel
  • Zet daarna opvallende objecten in elkaar
  • Puzzel vanuit de hoeken en de objecten verder met losse puzzelstukjes die aansluiten.

3. Maak gebruik van een puzzelmat of houten plank waar je de puzzel op kan leggen. Dit zodat als je de puzzel nog niet klaar hebt, maar wat anders wil doen aan tafel, je hem weg kunt leggen.

4. Het laatste stukje past niet. Bij sommige legpuzzels komt het voor dat stukjes op elkaar lijken qua vorm en kleur. Hierdoor is het mogelijk dat er een stukje verkeerd is neergelegd, omdat je dacht dat er echt geen ander stukje paste. Wist je dat als je de stukjes omdraait en de achterkant bekijkt het vaak makkelijker is om te zien of een stukje echt past of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *