Schilderenopnummers.com logo
Banner Son Blogs Bekende Schildermeesters

Schildermeesters – Van Gogh

Vincent van Gogh werd geboren op 30 maart 1853 in het Brabantse plaatsje Zundert en leefde van 1853 tot 1890. Hij was één van de bekendste Nederlandse schilders die ooit heeft bestaan. Wist je dat er zelfs een Van Gogh museum is in Amsterdam? En dat het Kröller-Müller Museum in Otterlo de op één na de grootste Van Gogh verzameling ter wereld heeft?

Van Gogh zijn schildertechniek is heel herkenbaar in zijn schilderijen en vaak herken je een doek Van Gogh meteen. Zo maakte hij veel gebruik van heldere en zuivere kleuren, die hij niet op zijn palet mengde maar rechtstreeks in kleine streepjes, of stipjes op het doek zette. Alle stipjes en streepjes vormden in zijn geheel een herkenbaar beeld voor de kijker.

In onze collectie hebben we meerder schilderen op nummers doeken van Vincent van Gogh. Zo is het zelfportret van Van Gogh een heel populair doek om te schilderen, maar ook De Sterrennacht blijft erg populair bij onze klanten. Bekijk het complete assortiment van Van Gogh schilderen op nummers doeken hier en kies je favoriete doek.

Son Van Gogh Metnummers 2

Weetjes over
Vincent van Gogh

  1. Vincent van Gogh is maar 37 jaar oud geworden. Hij is schoot zich waarschijnlijk zelf in de borst en overleed 2 dagen later aan interne bloedingen.
  2. Vincent van Gogh schilderde maar 10 jaar van zijn leven. Hij begon pas op zijn 27ste met schilderen.
  3. Vincent van Gogh sneed zijn oor af en gaf deze aan een prostituee in een bordeel in de buurt.
  4. Vincent van Gogh leed aan geestelijke gezondheidsproblemen waardoor hij zelfmoord pleegde.
  5. Vincent van Gogh zijn broer Theo overleed een half jaar na de dood van Vincent door de ziekte syfilis.

Nog meer bekende schildermeesters

Naast de doeken van Van Gogh hebben we nog meer doeken van bekende schildermeesters in de collectie. Zo hebben we schilderijen van Monet, Johannes Vermeer en bijvoorbeeld Leonardo da Vinci. Benieuwd naar deze collectie? Bekijk ze dan snel via de onderstaande button! Mis je nog een bekend schilderij van een bekende schilder? Laat het ons dan weten via support@schilderenopnummers.com en wie weet voegen we het schilderij toe aan ons assortiment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *