Schilderenopnummers.com logo
Son Blog Banners Top10 Tips

Schilderen op Nummers – Top 10 tips

Tip 1.
Vaak zijn de nummers na het schilderen niet meer zichtbaar, maar bij lichtere kleuren kan het soms voorkomen dat je het nummertje er door heen blijft zien. Wil je dit voorkomen? Kleur het nummertje eerst over met een wit potlood of witte stift. Dit voorkomt dat je het nummertje blijft zien na het schilderen.

Tip 2.
Is de verf te dik? Omdat wij acrylverf leveren bij elk pakket is vaak één druppel water voldoende om de verf iets dunner te maken. Ook helpt deze tip bij opgedroogde verf. Eén druppel water is vaak voldoende om de verf weer goed te krijgen.

Tip 3.
Het doek van schilderij wil je graag zo plat mogelijk beschilderen. Het is dus belangrijk dat je een ondergrond hebt zonder rare bobbels en dat je doek blijft liggen waar hij ligt. Tape jouw doek daarom op een hardboard of andere plaat vast, zodat je verschuivingen en bobbels te voorkomen.

Tip 4.
Is je schilderij klaar? Gooi de verf dan niet weg. Soms komt het nog van pas bij een volgend schilderij. Schilderen op nummers is namelijk zeer verslavend!

Dsc0462 Min

Tip 5.
Zijn de cijfers op het doek te klein? Met een vergrootglas kun je de cijfers vergroten en ervoor zorgen dat jouw doek alsnog met succes wordt afgemaakt. Je kan ook een foto maken met je mobiel en inzoomen op de foto, zodat je de cijfers weer kan lezen.

Tip 6.
Kreukels of vouwen in het doek? Strijk het doek met een theedoek of shirt ertussen voor een mooi glad doek. Je kan het doek daarnaast ook een tijdje laten rusten met wat zware boeken erop.

Tip 7.
Schilder het schilderij per kleur. Wanneer je alle potjes opent, wordt de kans op uitdroging van de verf groter. Zuurstof bij de verf zorgt er namelijk voor dat de verf uiteindelijk uitdroogt. Sluit alle potjes na het verven daarom ook altijd weer goed af.

Anna Daudelin Gwrw3qcrpzy Unsplash

Tip 8.
Maak de penselen na het schilderen altijd goed schoon. Uitgedroogde penseelharen schilderen lastiger en je ziet het ook terug in het resultaat. Lees in de bijgaande blog hoe je je penselen goed schoonmaakt.

Tip 9.
De schilderijen zijn opgedeeld in diverse niveau’s. Begin als beginner niet direct met moeilijkheidsgraad 5. Het is namelijk moeilijker en intensiever dan het op eerste gezicht lijkt. Op onze website wordt bij elk schilderij met bijgaande afbeelding aangegeven welk niveau het is.

Moeilijkheidsgraad 3 Schilderen Op Nummers Final

Tip 10.
Alles klaarliggen en ga je lekker schilderen? Zet als laatste nog een rustgevende muziekje op, telefoon uit of op vliegtuigstand en schilderen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *