Schilderenopnummers.com logo
Son Blog Banners Schilderij Klaar

Schilderij klaar – Hoe nu verder?

Wanneer je klaar bent met je schilderij is dat een prestatie om trots op te zijn. Er zitten namelijk heel wat uurtjes werk in. Het is daarom leuk om het doek aan de muur te hangen of ergens neer te zetten. Hieronder zullen we een aantal voorbeelden beschrijven en laten zien over wat je met het schilderij kan doen.

1. Je kunt het doek zelf opspannen op een frame

Het geschilderde doek kun je zelf opspannen op een houten frame. Dit frame is verkrijgbaar op onze webshop en via een speciale blog hierover kun je lezen hoe je dit precies doet. Door het schilderij op te spannen met de lijst wordt het een echt kunstwerk om aan de muur te hangen!

20200504 202833 5 Min
Hert Schilderij
2. Je kan het doek in een wissellijst plaatsen

De tweede optie om het schilderij een mooi plekje te geven in je huis is doormiddel van een wissellijst / fotolijst. Je kan het doek langs de randen uitsnijden/knippen en daarna in de wissellijst plaatsen. Het voordeel van een wissellijst is dat je snel van schilderij kunt wisselen en dat er geen direct stof op het schilderij komt.

Whatsapp Image 2021 03 22 At 11.06.15 (1) (1)
Son Eindresultaat Vuurtoren Roodwit
3. Het doek op een bestaand frame opspannen

Het klinkt gek maar het is heel makkelijk. Je koopt een bestaand schilderij met wit doek van de betreffende maat. Hierna heb je twee opties; het geschilderde doek knip/snij je langs de rand uit en plak je op het gekochte frame, of je spant je eigen schilderij over het bestaande schilderij heen en niet/plakt het vast op het bestaande frame.

Kortom, er zijn vele mogelijkheden waar je misschien zelf nog niet aan had gedacht. Ook wij leren van onze kopers dus mocht je een goede tip hebben, laat het ons weten en misschien krijg jij wel een leuke beloning!

Veel schilderplezier toegewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.