Schilderenopnummers.com logo
Son Blog Banners Goed Voor Je Gezondheid2

Schilderen – Goed voor je gezondheid

Schilderen met nummers ken je waarschijnlijk nog van je jeugd, maar tegenwoordig schilderen steeds meer volwassenen net zo hard mee. Het is namelijk meer dan alleen een hobby. Door te schilderen kun je heerlijk ontspannen, maar daarnaast heeft het nog veel meer voordelen voor je gezondheid. Lees hieronder alle voordelen inclusief een paar tips om het schilderen makkelijker te maken.  

Voordelen voor de gezondheid

Wist je dat schilderen op nummers extreem effectief is door zijn kalmerende en bijna therapeutische effect? Het kan je mentale en lichamelijke gezondheid vergroten en alleen hierom zou je schilderen op nummers moeten proberen. Nog niet overtuigd? Lees hier nog een aantal belangrijke redenen waarom je vandaag nog zou moeten starten met schilderen op nummers.

  1. Schilderen op nummers verbetert je concentratie. Het invullen van de rastertjes, die voorzien zijn van een nummer, zijn soms erg klein en daarom is uiterste concentratie erg belangrijk. Doordat je je concentreert op de details van je schilderij bouw je essentiële vaardigheden in focus op. Deze vaardigheid kun je goed gebruiken in je dagelijkse leven.
  2. Schilderen op nummers verbetert je fijne motoriek. Door de kleine details moet je gebruik maken van je fijne motoriek. Hoe vaker je schildert hoe meer deze fijne motoriek zal verbeteren. Motoriek is net als hand-oog coördinatie erg belangrijk en kan worden gebruikt bij andere activiteiten zoals sporten.
  3. Schilderen op nummers is goed voor je ontspanning. Het schilderen leidt je af van je dagelijkse zorgen en stress. Het verlicht stress zoals spierspanning, gewrichtspijn, hoofdpijn en andere lichamelijke klachten.
  4. Schilderen op nummers is goed voor je doorzettingsvermogen. Je het een schilderij niet in een paar uur afgerond en om het af te krijgen zul je doorzettingsvermogen moeten hebben. Vooral de moeilijkere schilderijen zijn erg tijdrovend maar vooral heel erg leuk. Ben je geen doorzetter? Dan kun je hier nu mooi aan werken.
  5. Schilderen op nummers is goed voor je zelfvertrouwen. Kom je tot een goed resultaat dan mag je best trots zijn op jezelf. Dit geeft zelfvertrouwen en je zal je schilderij aan iedereen willen laten zien.
  6. Schilderen op nummers werkt tegen stress. Niets voor niets wordt schilderen door veel therapeuten aanbevolen. Schilderen werkt nou eenmaal ontspannend en je ontsnapt even aan de werkelijkheid. Het voordeel van schilderen op nummers is dat als je geen inspiratie hebt, niet zelf hoeft te bedenken wat je gaat schilderen. Dat scheelt weer stress. 

Tips voor schilderen op nummers

Hierbij ook nog een paar tips die helpen voor je gezondheid. Schilderen op nummers is een lichamelijke inspanning en een goede werkplek is hierbij zeer van belang. We willen natuurlijk niet dat je klachten krijgt, want schilderen op nummers is ontspannend en moet dit ook blijven!

  • Zorg voor een tafel op de goede hoogte en een goede bureaustoel of een andere stoel waar je goed op kan zitten.   
  • Mocht je te weinig licht hebben, zet er dan een bureaulamp bij zodat je alles goed kan zien. 
  • Wissel zitten en staan af. Je kunt het verfdoek op een houten bord plakken, zodat je het daarna op een schildersezel kan zetten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *